söndag 20 oktober 2013

gädd-bullar


Nu har vi ätit fiskbullar/biffar gjort på gädd kött! Äntligen!

Eftersom att min man fiskar en del så kommer det ibland en o annan gädda på kroken. Oftast åker de tillbaka lika snabbt som de kommit upp-de har ju så massor med besvärliga ben. Min man (som står för både fisket och tillagning av fisken i vårt hushåll) har i flera år pratat om att laga fiskbullar av gädda, men det har inte bara blivit av. Men gäddan som fastnade på kroken senast var så utmattad av striden att försöka lossna från kroken, så den skulle kanske inte klarat sig om den skulle blivit tillbaka släppt, så den fick bli fiskbullar, och goda sådana. :)

Som vanligt är det ett ca recept som jag skriver..

fiskbullar



1kg gäddfile
1 paket bacon
2-3 msk cremefraiche
1 dl grädde
1ägg
2msk skorpmjöl
3msk havregryn
saft från 1 lime
1 chili
1 klyfta vitlök
en knippe dill
lite timjan
persilja
gräslök
koriander
salt


gäddköttet finfördelades tllsammans med bacon i matberedare för att söndra ev fiskben som blivit kvar och blandade sedan i resten av ingredienserna.

I går fick vi smaka på mini fiskburgare, i dag blir det antagligen fiskbuller och potatismos som står på menyn. En del av smeten rullas till bullar, vacumförpackas och sätts in i frysen :)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...