lördag 16 februari 2013

vita blixten del 2 ..och 3

Det är så roligt att ge nytt liv till gamla bra saker. Träskidor lär hålla bättre än nutida skidor, behvöver inte vallas före varje gång man ska ut o skida (men behöver annan vård istället).nått som vi ser som stora plus. Vi har inte planerat att åka snabbt i maskinkörda spår, utan skida i skogen och ut på isen, så att dom är gjorda av trä och tunga gör inte så mycket, de ska ändå vara i markkontakt hela tiden :)




Vita blixten har blivit tjärade, fått dra i sig, blivit tjärade igen och blåst med varmluftspistol. Efteråt gnuggades överflödig tjära bort med trasa och polerades.





bindningarna fick sig en omgång av min salva, och det var intressant att se hur lädret reagerade, skönhetsoperation på hög nivå! Inte blev det som nytt men det fick iallafall många levnadsår till.

del 3 -testen




i ca 0gr var vi ut för att se om skidan slinter. Och visst fasnade det snö under skidorna (men det gjorde det även under "vanliga skidor") , men ändast när man stannade. Höll man skidorna i rörelse så fick det bra, även i djupsnö. SÅ vi är nöjda över resultatet. Lite osäkra på fastsättnigen är vi. Remmen som skall gå över tårna, ja foten kommer liksom inte tillräckligt långt fram, men ändå kläms foten fast och skidorna hålls bra på, iallafall i första testen.
I morron ska min man testa skidorna på pilk-isen (undrar hur det heter på riktig svenska, pimpla?!) De har lovat plusgrader till em, så kan vara att det inte är det optimala vädret för träskidor, får se. The big test.

Erfarenheter? Tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommerntar, det uppskattar jag! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...